дом Общество Разделно събиране на отпадъци във Велики Преслав и Троица

Разделно събиране на отпадъци във Велики Преслав и Троица

0
ДЯЛ
Снимка: Община Велики Преслав

Разделно събирани на битови отпадъци по системата „от врата на врата“ ще бъде въведена в един от районите на Велики Преслав и село Троица. Това съобщиха от местната администрация.
Всички, жители на двете населени места, които искат да се включат в инициативата на Община Велики Преслав могат да заявят своето желание чрез попълване и представяне на заявление, в което ще посочат точен адрес и телефон за връзка.
Заявленията могат да се подават в Център за административно обслужване на граждани в сградата на Общината в старопрестолния град, ул. „Борис Спиров“ № 58 или чрез попълване и изпращане на заявлението по електронен път до ecology@velikipreslav.bg или dhristova@velikipreslav.bg.
Жителите на Троица могат да подават заявления в кметството на селото.
Крайният срок за подаване на документите е 1 март.
Желаещите могат да следят и сайта на Община Велики Преслав, където е създаден панел с информация за инициативата, която ще се реализира в партньорство с „Булекопак“.
Образецът на заявление може да бъде изтеглен тук.
Местната власт във Велики Преслав призовава домоуправители на многофамилни жилищни сгради, както и семействата, които проявяват интерес към инициативата, да мотивират своите съседи, за да бъдат подадени заявления от максимален брой живеещи в един район.
След разглеждане и обобщаване на постъпилите заявления, ще бъде определен районът на града, в който ще стартира новата система. Подателите на одобрените заявления ще получат чували за разделно събиране на хартия, метал, пластмаса и стъкло. Събраните отпадъци ще се извозват в определени дни и по предварително обявен график. Събирането ще става директно от адреса на гражданите и ще се осъществи с общински транспорт.
Във връзка с инициативата Община Велики Преслав ще разпространи информационни материали.
При доказани положителни резултати от кампанията и желание на живеещи в други райони на старата столица, обсегът на инициативата ще бъде разширен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИздирват 42-годишен шуменец
Следваща статия607 нарушения на скоростта, 360 глоби за 6 дни по пътищата на Шуменско

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here