дом Общество Радост за децата! Монтират нови съоръжения за игри в яслите

Радост за децата! Монтират нови съоръжения за игри в яслите

0
ДЯЛ

Демонтират опасни съоръжения от детските ясли в града

В 3 от детските заведения на територията на Шумен вече са демонтирани старите и опасни съоръжения от Общинското предприятие по строителството.
До седмица предстои да бъдат монтирани нови, които са купени благодарение на фирма „Алкомет“, която е дарила сумата от 30 хил. лева. Това съобщи на пресконференция зам.-кметът по здравеопазване и социална политика д-р Светлана Маркова.
Преди демонтажа е минала комисия от Общината, която е разгледала детските катерушки, пързалки, люлки и др., като най-стари и амортизирани са били тези в ясла №6 „Слънчево детство“, 16-та „Калинки“ и 17-та „Щастие“ в кв.“Добруджа“.
В ясла „Слънчево детство“ на ул. „Марица“ ще бъдат изцяло подновени всички детски съоръжения на четирите площадки.
В „Калинки“ ще има чисто нови съоръжения и за петте площадки за игра. В „Щастие“ ще се оставят само две от старите къщички, на които ще бъдат сложени нови покриви, разясни д-р Маркова. През летния период в Шумен ще работят всички детски ясли със сборни групи.
В момента в тях се посещават от 623 деца при капацитет 540, съобщи зам.-кметът по социална политика и здравеопазване Светлана Маркова.
Доставката и монтажът на съоръженията ще бъдат осигурени от фирмата производител.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия416 хиляди лева ще похарчи Общината за ремонти на детски градини и училища в Шуменско
Следваща статияЗам.-кметът инж. Боян Тодоров: Няма сериозни поражения от интензивните дъждове в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here