дом Общество Работа има, желаещи – не! Бизнесът се задъхва от недостиг на кадри...

Работа има, желаещи – не! Бизнесът се задъхва от недостиг на кадри в шивашката промишленост

5
ДЯЛ

Над 70 свободни места в шивашката промишленост са обявени от Бюрото по труда в област Шумен, установи репортерска проверка на 24shumen.com. Недостиг на работници има както в производството, така и в промишлеността.
Сред работните места, за които се изисква професионална квалификация и висше образование, са изнесени единични бройки за логопед, психолог, помощник директор и учители в различни професионални направления.
Работа за младежи до 29-годишна възраст има и по схемите „Младежка заетост” . Търсят се технически организатор, организатор обработка на производствена информация, помощник брокер и чертожник – машини и инструменти.
По схемата „Обучение и заетост за младите хора” се търси плетач на изделия по триката, оперативен счетоводител и аниматор.
В направление „Обучение и заетост” мястото е само едно – за машинен оператор, дървообработване. За обявените позиции е необходима регистрация в съответното регионално „Бюро по труда”.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДом на четири колела? Мъж живее в колата си, комшиите му били …шумни
Следваща статияВижте къде може да има проблеми с електрозахранването в петък

5 КОМЕНТАРИ

  1. И как да има желаещи бе?! За 4-500 лева как се работи по 12 часа на ден? Като може просто да отидеш при близките си в Белгия, Германия, Франция и т.н. и да взимаш 10 пъти повече пари за 10 пъти по-малко работа?! И без да се притесняваш че ще останеш без подслон или без храна!

  2. А тия обяви по програмата за младежка заетост са пак измами! Уж идеята е да се набират квалифицирани кадри, а какво става – наемат се квалифицирани младежи, които могат да мислят и могат да работят (т.е. да печелят) и колко им се плаща? Толкова колкото държавата дава на фирмата – някви келяви 500 лева. Със същата квалификация извън програмата същите хора взимат 1000 лева заплата!
    Всеки трезвомислещ човек бяга от такива позиции!

  3. Бизнес номенклатурата да си внесе квалифицирани или да фалира.
    Стига с червени куфарчета и кредитни милионери.

  4. Точно така, няма да работим за без пари. Ще си седим дома и мизерстваме и ще плюем пред компютрите държавата, БСП,ГЕРБ, папата, арменския поп, съседите, роднините и всички тези, които работят. Ще мием кенефи в чужбина, ще спим до 10 души в една стая, ще ползваме 30 човека една тоалетна, но няма да работим в България.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here