дом Общество Първото състезание по стеганография и криптография ще се проведе в ШУ

Първото състезание по стеганография и криптография ще се проведе в ШУ

0
ДЯЛ

Първото в България състезание по стеганография и криптография за ученици ще се проведе в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”.
То ще се проведе утре от 10 часа в Музей на компютъра и лаборатория „Джон Атанасов” във Факултета по математика и информатика в Корпус 3.
В него ще участват 7 отбора от по трима души от Средно училище „Панайот Волов”, Средно училище „Сава Доброплодни” и Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици „Н.Й.Вапцаров” в Шумен.
Задачите, с които ще трябва да се справят участниците представляват последователност от забавни загадки, чиито отговори водят до финалният отговор. В тях по увлекателен начин са демонстрирани някои от базовите криптографски и стеганографски методи за скриване на информация, като субституционно и транспозиционно шифриране, текстова и визуална стеганография, шифриране с кодова книга и др.
Състезанието е на тема „Скриване на информация в он-лайн социалните мрежи (OSN)”. Първите трима победители ще получат медали и предметни награди, а всеки от участниците ще получи сертификат.
Надпреварата е част от програмата на международния семинар по информационна сигурност ШУСТЕГ 2017, чието трето издание ще бъде открито утре в 9 часа в зала 309 на Корпус 1.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияУченици от СУ „Панайот Волов“ посетиха Автоматичната измервателна станция
Следваща статияМалчуганите на ЦДГ „Дружба” и Пътна полиция ще се забавляват в открит урок по безопасност

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here