дом Общество Първи сняг: 10 катастрофи за 6 часа!

Първи сняг: 10 катастрофи за 6 часа!

0
ДЯЛ

10 са получените сигнали за пътнотранспортни произшествия в дежурната част на ОДМВР- Шумен в рамките на шест часа днес. Всички катастрофи са с материални щети. Три от произшествията са възникнали в населено място – три на бул.“Симеон Велики“ в Шумен, две в кв. „Дивдядово“. Останалите са извън населени места. Към момента все още е в сила ограничението за движение на товарни автомобили с маса над 12 тона в посока към Русе и Силистра.

До момента няма данни и информация за закъсали автомобили и бедстващи хора. Последният получен сигнал е за инцидент между тежкотоварен автомобил и бус до село Изгрев. За да избегне удар с автомобилите, които вече са участници в ПТП водачът напуснал платното вдясно по посока на движение.
От полицията призовават водачите да съобразяват скоростта си на придвижване с пътните условия тъй като се променят бързо – от мокър път до заледен, като изненадата настъпва мигновено. Водачите трябва да имат предварителна нагласа след съответния завой, че може да ги очаква изненада. Пътуващите към далечни дестинации да бъдат подготвени с достатъчно гориво, заредени мобилни телефони, с вериги, които не са задължителни но са полезни при екстремни зимни условия.
Водачите да шофират с повишено внимание и да запазят спокойствие, когато се движат след товарни автомобили и да ги изпреварят на най-подходящото място, където имат достатъчно видимост и след като съобразят скоростта със състоянието на пътното платно.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКолегата по перо Ивайло Жечев се нуждае от помощ
Следваща статияЗа малки и големи: Ледената пързалка отваря врати на 1 декември

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here