дом Общество Първият етап на инициативата „Купи и сподели“ събра над 200 пакета с...

Първият етап на инициативата „Купи и сподели“ събра над 200 пакета с трайни храни

0
ДЯЛ

Над 200 пакета с трайни храни събра първият етап от благотворителната акция „Купи и сподели“ в Шумен и Варна. В инициативата, част от четвъртото издание на традиционната кампания на омбудсмана на Република България Мая Манолова „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“, активно се включиха деца и родители от Организацията на българските скаути. В края на миналата седмица децата скаути насочваха гражданите, желаещи да се включат с дарение в акцията, като за броени часове препълниха брандираните с логото на кампанията колички.
Припомняме, че благотворителната акция „Купи и сподели“ се развива в тринадесет обекта на веригата хранителни магазини BulMag в Шумен, Варна, Търговище и Дулово. Кампанията се осъществява и с ресурсната подкрепа на част от шуменския бизнес – фирмите „Фикосота“, „Телепол“, и „Херти“.
От името на организаторите общественият посредник на Шумен Иван Капралов благодари на всички дарители и доброволци в кампанията. Той подчерта, че благодарение на събраните хранителни продукти ще бъдат подпомогнати различни социални групи. В офиса на обществения посредник е изготвен списък на нуждаещи се хора, които са търсили подкрепата на омбудсмана по други поводи. Част от събраните дарения ще бъдат предоставени и на Съюза на ветераните от войните, а друга част по традиция се насочват към Съюза на пенсионерите.
Очаква се втората акция на Организацията на Българските скаути да даде нов тласък на „Купи и сподели“ в Шумен и Варна в края на седмицата. В кампанията на омбудсмана на Република България Мая Манолова „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“ се включват и жителите на „Макак“. По решение на кварталния съвет събраните от тях пакети с трайни хранителни продукти ще подпомогнат нуждаещи се възрастни хора от квартала, съобщиха от офиса на обществения посредник в Шумен Иван Капралов.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДоброволческа група „Доброто ще спаси света” започна благотворителни инициативи
Следваща статияБолницата във Велики Преслав с лош финансов резултат, нетната загуба е 79 000 лева

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here