дом Култура Първият веган, изкачил Еверест – Атанас Скатов, гостува на Регионалната библиотека в...

Първият веган, изкачил Еверест – Атанас Скатов, гостува на Регионалната библиотека в Шумен

0
ДЯЛ

„Манаслу – душата на планината“ е първата от поредицата книги под общото заглавие „Над 8000 метра“ към проекта на Атанас Скатов за скоростно изкачване на 14-те осемхилядника, или така наречената „Хималайска корона на планетата“, без консумация на храна от животински произход. Авторът ще представи творбата си във вторник, 27 март, от 18.00 часа в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ в Шумен. В книгата са събрани първата част от дневниците на алпиниста. Атанас Скатов посвещава тази поредица на хората, които със своите добри дела дават надежда на всеки да продължи по пътя си и да сбъдне своите мечти и желания,съобщават от културната институция.
Връх Манаслу се издига на 8163 метра над морското равнище и е осмият по височина на планетата.
Атанас Георгиев Скатов е български алпинист, веган, агроном по растителна защита, ентомолог и еколог. Той е първият веган в света изкачил най-високата точка на Земята Еверест. Провежда научен експеримент с изкачване на 14-те най-високи върха на Земята без консумация на животинска храна. Към 2017 г. е изкачил 5 върха над 8 000 метра: Еверест, Манаслу, Аннапурна, Макалу и Лхотце.
Атанас Скатов изкачи на 20 юни 2017 година връх Денали, 6 194 м, първенец на Северна Америка солово в алпийски стил. С това си изкачване стана първия българин завършил проекта „Седемте континентални първенци“ известен като Seven Summits.

На снимката: Корицата на книгата
Снимка: atanasskatov.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНеделна разходка: Овца дефилира по шуменското ларго
Следваща статияОблачно и дъждовно време, обявен е жълт код за бурни пориви на вятъра

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here