дом Общество Пуснаха 400 000 личинки от три вида риба в язовир “Шумен“

Пуснаха 400 000 личинки от три вида риба в язовир “Шумен“

0
ДЯЛ

400 000 петдневни личинки от три вида риба бяха пуснати днес в язовир „Шумен“.
Материалът е осигурен от „Напоителни системи“-Шумен. Доставен е от развъдник в Казанлък.

„Акцията има за цел да подобри генофонда на водоема. Количеството е добро за язовир с тази големина“, каза управителят на „Напоителни системи“ Христо Николов. Той обясни още, че количеството на материала изглежда внушително, но теоретично биха оцелели около 30-40 процента от личинките. „На практика обаче ще се развият не повече от 10-20 процента“, уточни Николов.
В зависимост от условията на живот във водоема за година петдневните личинки могат да наддадат от 500 грама до килограм.

Сред зарибителния материал пуснат в язовир „Шумен“ има шаран, бял амур, толстолоб, който предпазва по естествен начин водите от заблатяване.
В момента в язовир „Шумен“ може да се хване риба от видовете платика, червеноперка, таранка, шаран, сом, щука, бял амур.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИзкуство на един дъх представя художникът Борис Иванов – Боби
Следваща статияСтудент дари платформа за инвалидни колички на Дома за стари хора в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here