дом Общество Проф. Костадин Ангелов при президента: Ваксините са достатъчни за всички български граждани

Проф. Костадин Ангелов при президента: Ваксините са достатъчни за всички български граждани

0
ДЯЛ

Ваксините са достатъчни за всички български граждани, заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов на консултации при президента Румен Радев със здравните власти по повод мерките за предстоя парламентарния вот. До края на месеца ще бъдат ваксинирани около 50 000 души. Проф. Ангелов припомни планираните фази на ваксинация. До края на седмицата трябва да бъдат представени разчети за желаещите да се ваксинират в образователната система и социалните домове. Здравният министър ще направи обиколка в страната, за да провери подготовката за провеждане на Националния ваксинационен план. Проф. Ангелов подчерта отново, че ваксинацията е безплатна и доброволна.
Не е ясно кога ще бъдат отхлабени противоепидемичните мерки. Решение ще се вземе в средата на януари. Политиците трябва да разберат, че основният приоритет пред тях е здравето на хората, а не предстоящите избори, каза още проф. Ангелов.
Наличните лични предпазни средства са достатъчни, те са разпределени във всички регионални здравни инспекции. В склад на БЧК има достатъчен резерв. С тях може да бъдат обезпечени българските граждани, които ще участват в провеждането на изборите. Проблем може да има относно дезинфекцията след всеки гласувал, отбеляза здравният министър. Регионалните здравни инспекции по места ще следят за спазването на противоепидемичните мерки.
Здравният протокол за провеждане на парламентарните избори, върху който се работи, ще бъде обявен заедно с указа на президента за насрочване на вота. Той трябва да включва цялата достъпна информация към дадения момент, за да бъде максимално адекватен, заяви проф. Ангелов.
Здравният протокол включва определени параметри като отстояния, носене на маски, дезинфекция, пригодени към работата на една избирателна комисия и времето, през което тя ще работи, отбеляза доц. Ангел Кунчев. В момента се работи по механизма на гласуване на хората, поставени в карантина, допълни той.
Президентът Румен Радев отбеляза, че крайната цел е гарантирани избори със съответната избирателна активност. За това са необходими ясно обявени мерки и създаване на доверие у хората, че здравните власти владеят ситуацията и са осигурили всички необходими здравни средства.
Консултациите при президента за парламентарния вот ще продължат със срещи с представители на политическите партии.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПлатили сме 25 млрд. лева данъци и осигуровки през кризисната 2020 година
Следваща статияПремиерът Бойко Борисов: „Хемус” ще промени облика на Севера

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here