дом Здраве Проф. Кантарджиев: През есента случаите на COVID-19 ще са само в отделни...

Проф. Кантарджиев: През есента случаите на COVID-19 ще са само в отделни места или семейства

0
ДЯЛ

„Мисля, че есента ще имаме вече малко случаи и ще са само в отделни места, колективи и семейства. Дай Боже хората да си носят маските, да не се събират и сега да не се събират на закрито и ваксинацията да върви“, коментира проф. Тодор Кантарджиев. Той отчете, че страната ни показва напредък в последните дни, като заболеваемостта на 14-дневна база е спаднала под 400 на 100 000 души население.
Обнадеждаващите данни не означават, че третата вълна е преминала. „Много хора са в болницата и много хора са болни. Това, което притеснява здравните власти, са хората, които умират. Обикновено, когато се излиза от пик на заболяемост, още 2-3 седмици смъртността расте и броят на хората в болници остава постоянен. Това е така, защото новият британски вариант е характерен с това, че засяга по-млади хора и второ – заболяването, когато е в болница, продължава по-дълго време”, каза още проф. Кантарджиев.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРегионален етап на Националното състезание „Млад фермер” се провежда в Шумен
Следваща статияCOVID-19: Спад на новите случаи – от 1 709 на 798

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here