дом Култура Проф. Анри Кулев към малки таланти: Творческо вдъхновение и още нарисувани мечти!

Проф. Анри Кулев към малки таланти: Творческо вдъхновение и още нарисувани мечти!

0
ДЯЛ

Видният български аниматор и режисьор проф. Анри Кулев бе специален гост на изложба с рисунки на малки художници, участвали в националния конкурс за детско творчество „С багрите на есента“.

Експозицията бе подредена в галерията на Велики Преслав. Организатори на творческата проява, която събра ученици от всички училища са Общината и Народно читалище „Надежда 1903“ в село Имренчево.
„Бяха представени над 200 творби. Поканихме проф. Кулев, тъй като е от този край. Той погледна с изключителна съпричастност към идеята за подобен конкурс“, заяви пред 24shumen.com Дарина Минева, художник и експерт в отдел „Култура“ Община Велики Преслав. Тя бе председател на журито. „Бяхме много затруднени в селекцията, заради изключително високото ниво“, уточни Минева.
Със свои рисунки участвали и малки художници от Чехия. В различните възрастови категории били наградени много деца.
Поради големия брой рисунки от Читалището допълнително отличили творби.
А подаръците от Общината бе последната новела на Петко Ганчев „Слово, вяра и меч – цар Симеон Велики и Славянската православна цивилизация“.
„Прекрасни деца, благодарим ви за участието и ви пожелаваме творческо вдъхновение и още много нарисувани мечти“, бе посланието на проф. Анри Кулев към бъдещите художници от старата столица.
Снимки: Община Велики Преслав
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВелосипедист пострада при катастрофа край Мадара
Следваща статияЯйцата, хлябът и свинското поскъпнаха, поевтиняха плодовете и картофите

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here