дом Култура Проф. Анри Кулев гостува нa библиотеката в Шумен

Проф. Анри Кулев гостува нa библиотеката в Шумен

1
ДЯЛ

Професор Анри Кулев ще гостува на Регионалната библиотека в Шумен на 17 ноември. Срещата с големия творец ще започне в 17.30 часа.
Както вече писахме, от 13 до 17 ноември деца от начална степен на обучение и родители ще имат възможност да гледат безплатни прожекции на първия български пълнометражен анимационен филм от 30 години насам „Пук“, чийто режисьор е Анри Кулев. За повече подробности и записвания за прожекциите, телефоните за връзка са: 054/877322, вътр. 109 и 0879060073.
Професор Анри Кулев е режисьор на повече от седемдесет игрални, анимационни и документални филма, сред които игралните филми „Цахес“, „Госпожа Динозавър“, „Смъртта на заека“ и др.; телевизионните сериали „Врабците през октомври“ по Станислав Стратиев и „Бащата на яйцето“, телевизионният филм „Честна мускетарска“ по Валери Петров; анимационните филми „Парцалът“, „Сламеният човек“, „Приказка за пътя“, „ПУК“ по Валери Петров и много др. Известен е и с документалните си филми за Йълдъз Ибрахимова, за Иво Папазов – Ибряма, за Самир Куртов, за Алжир и др. Освен това проф. Анри Кулев е и сценограф на много от театралните постановки на режисьора Димитър Гочев в Германия като „Щастливи дни и текстове“ по Самюъл Бекет, „Пепел върху пепелта“ по Харолд Пинтър, „Дон Кихот“, „Буре барут“ по Деян Дуковски и др. Носител е на поредица международни и на всички престижни национални кинонагради като наградата на Съюза на българските филмови дейци, наградата на Националния филмов център, наградите „Златна роза“, „Златен ритон“, „Златен клас“ и др.
Самият той е автор и на множество карикатури, графики, анимационни ескизи и живописни творби, които представя в поредица самостоятелни изложби в страната и чужбина.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРайони без ток и смущения в ел.мрежата в сряда
Следваща статияОт днес започват Коледните пости

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here