дом Здраве Проф. Ангелов: Колкото повече ваксинирани, толкова по-скоро мерките ще са само лош...

Проф. Ангелов: Колкото повече ваксинирани, толкова по-скоро мерките ще са само лош спомен!

0
ДЯЛ

Намаляват хоспитализираните в лечебни заведения, както и случаите в интензивните структури. Вече имаме спокойствие в лечебните заведения. Само в четири области имаме повече пациенти – Благоевград, Силистра, Стара Загора и Шумен, заяви здравният министър в оставка проф. д-р Костадин Ангелов по време на брифинг в Министерския съвет по повод развитието на пандемията от коронавирус в страната.
Средната възраст на хоспитализираните е 45-годишна. 164 са починалите – това е цифра от началото на месеца.
„Искам да започна с две много важни неща, които се случиха през последната седмица. Първото е, че България беше извадена от Института „Роберт Кох“ от високо-рисковите зони и вече сме само рискова зона. Гордо мога да кажа, че това е заслуга на всички нас, на българите, на журналистите“, каза още проф. Ангелов.
По думите му второто важно нещо е било вчера – над 31 хиляди ваксинирани за един ден. „Скоро ще стигнем 1 млн. ваксинирани българи, заедно с преболедувалите ще имаме над милион и половина защита. Ситуацията за последното денонощие е изключително добра – 14 933 са изследвани проби за деня. 1639 са позитивните случаи, 328 са новохоспитализираните, 407 831 е общият брой на заразените. Колкото повече ваксинирани имаме, толкова по-скоро мерките ще останат само лош спомен“, заяви още здравният министър в оставка.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВодата от язовир „Тича“ вече е годна за питейно – битови нужди
Следваща статияВаксинация срещу COVID-19 на Гергьовден само в кабинета на РЗИ-Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here