дом Общество Проливният дъжд остави десетки села в областта без ток

Проливният дъжд остави десетки села в областта без ток

0
ДЯЛ

5 села в областта са без електрозахранване тази сутрин вследствие на аварии от падналия проливен дъжд. Това съобщиха от Областна администрация – Шумен.
Ток няма в село Струйно в община Шумен, Тръница в община Нови пазар и селата Деница, Боян и Капитан Петко в община Венец, където от силния вятър са паднали 2 стълба. По места на отделни улици в населените места има и частични прекъсвания на захранването поради скъсани жици.
Снощи в 20.00 часа без ток са били 11 населени места в общините Шумен, Нови пазар, Венец и Каспичан. Екипите на Енерго-Про са работили през цялата нощ за отстраняване на авариите и продължават да работят за пълното възстановяване на електрозахранването до всички населени места.
По информация на дежурните в общините няма данни за сериозни поражения върху инфраструктурата. Имало е сигнали за наводнени мазета и запушени шахти, но дежурните екипи са реагирали своевременно. Слаба градушка е паднала в общините Венец и Хитрино. През нощта нивото на река Врана в община Велики Преслав се е покачило с около 1 метър и се наблюдава от служители на общината.
В общините Смядово, Върбица, Никола Козлево, Велики Преслав, Каолиново валежите са били слаби.
Снимка: bTV
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАпаш разби врата на апартамент, задигна пари, златни накити и документи
Следваща статия416 хиляди лева ще похарчи Общината за ремонти на детски градини и училища в Шуменско

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here