дом Общество Прокуратурата: Образувани са 6 преписки срещу санкционираните от САЩ

Прокуратурата: Образувани са 6 преписки срещу санкционираните от САЩ

0
ДЯЛ

Нужен е диалог между съдебната и изпълнителната власт, за да може да има реална борба с корупцията. Това едва ли може да стане при непрестанните атаки срещу съдебната власт. 
Това заяви на извънреден брифинг говорителят на главния прокурор Сийка Милева, която коментира последните горещи теми свързани със санкциите от САЩ спрямо Васил Божков и Делян Пеевски, както и скандала с незаконните подслушвания. 
„Върховна касационна прокуратура е образувала шест преписки срещу всички лица, които са санкционирани от САЩ. Срещу лицето Васил Божков, освен 18-те обвинения, има и разследвания в Спецпрокуратурата с различен предмет. Ще се преценява дали новата проверка съвпада със същите разследвания. Колкото до констатациите срещу Делян Пеевски мога да заявя, че през годините е имало редица проверки и те ще бъдат анализирани сега. Относно лицата Манолев, Харалмпиев и Томов Окръжна прокуратура-Благоевград и Специализираната прокуратура са внесли обвинителни актове още през 2019 година. И за шестимата ще бъде направена пълна проверка на фактите от доклада“, заяви Сийка Милева. 
„Образувано е наказателно производство под надзора на Софийска градска прокуратура относно твърденията за незаконно подслушване. По делото вече са разпитани 11 свидетели, изискана е информация от ГДБОП, Вътрешна сигурност на МВР и ДАНС. От получените отговори е установено, че няма подслушване на политически лица имащи отношение към парламентарните избори от април месец тази година. По делото е сезирано и Бюрото за контрол на СРС, което е независим държавен орган. Изискана е информация имало ли е нарушение при издаването на разрешения за използване СРС. Очакваме резултатите от проверката. Обръщам внимание, че разгласяването на класифицирана информация е тежко умишлено престъпление. Всеки един български гражданин, който има подобна информация, трябва да сезира компетентните органи. Прилагането на СРС задължително става след одобряване на съдия“, уточни Сийка Милева.
„Искам да използвам възможността да ви дам информация и за една акция от последните часове. Задържано е огромно количество хероин при спецоперация на ГДБОП и Специализираната прокуратура, като акцията е извършена съвместно с международни партньори на страната ни. Наркотикът е импрегниран в мрамор. Има задържани чужди граждани. Процесуалните действия продължават и към момента. Това е, което мога да споделя към момента“, обясни Сийка Милева.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОтново бирен фест в Кюлевча
Следваща статия„Алкомет“ участва в 12-ото издание на форума „Шумът на парите“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here