дом Криминале Прокуратурата внася искане за „задържане под стража“ на тримата шуменци, въртели телефонни...

Прокуратурата внася искане за „задържане под стража“ на тримата шуменци, въртели телефонни измами

0
ДЯЛ

Днес Районната прокуратура ще внесе искане в Шуменския районен съд за определяне мерките за неотклонение на тримата обвиняеми. Обвинението ще настоява за вземане на най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража. Тримата обвиняеми за телефонни измами в Шумен са задържани за срок до 72 часа в ареста
Районната прокуратура в Шумен е привлякла като обвиняеми трима шуменци за участие в схема за телефонни измами. С постановление на наблюдаващия делото прокурор те са задържани в ареста за срок до 72 часа с цел довеждането им в съда.
Пламен Д., Тихомир Й. и Ярослав Я. са действали активно в схемата за телефонни измами. Обвинени са в извършване на престъпление по член 209, ал. 1, във връзка с член 20, ал. 4 от НК, като са действали като помагачи в нея. По телефона пострадалите граждани са били въвеждани в заблуждение, че ще помагат на полицията да залови опасни престъпници. След обаждането на мнимите полицаи следвало второ позвъняване, в което измамените били заплашвани с физическа разправа.
Прокуратурата разполага с доказателства, че Тихомир Й. е на по-високо ниво в схемата с телефонни измами.
Районната прокуратура е обединила две досъдебни производства в едно за извършени две измами. При първата – на 5 септември тази година, измамниците са успели да вземат 11 200 лева, а при втората – на 27 септември – 5 200 лева и златни накити. При едната измама обвиняемият Ярослав е изпратил малолетния си син да вземе оставената торба с пари. Само Пламен Д. е осъждан за управление на МПС без свидетелство. Другите двама са с чисто съдебно минало.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗдраво почерпен младеж отнесъл светофарната уредба до Томбул джамия
Следваща статияСт. инспектор Падинкова: С детето, забъркано в ало измами от баща му, трябва да работи психолог

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here