дом Други Проект „Твоят час” привлича все повече ученици

Проект „Твоят час” привлича все повече ученици

0
ДЯЛ

През настоящата учебна година над 314 000 ученици от 1 до 12 клас са ангажирани с допълнителни занимания по най-големия проект на Министерството на образованието и науката – „Твоят час“.
В него участват 2 189 училища в цялата страна. Повече от 242 000 ученици са участващите в извънкласни дейности за занимания по интереси, а около 100 000 са тези, които посещават групите за преодоляване на обучителни затруднения. Най-желаните занимания от учениците са в областите „изкуства и култура“, „спорт“, „наука, техника и технологии“, „техника и технологии“, „програмиране, дигитални умения, креативност и иновативно мислене“ и „гражданско образование“. Извънкласните дейности се провеждат от 24 178 ръководители. Планираните часове за работа на групите за обучителни затруднения за учебната година са над 918 000 часа, а тези за занимания по интереси – повече от 1 милион часа.
Проектът „Твоят час“ е сред най-популярните имена в интернет пространството на България. В електронната платформа, разработена за проекта, има близо 300 000 уникални регистрации, разгледани са над 40 милиона различни страници при 2,5 милиона влизания.
Проектът “Твоят час“ е финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и Европейския социален фонд.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЧетири дни смущения в електрозахранването на 25 адреса в Шумен
Следваща статияШофьор се заби в спряна кола, близо до „Хиподрума“ (обновена)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here