дом Общество Продължава разчистването на пътищата и възстановяване на ел. захранването в областта

Продължава разчистването на пътищата и възстановяване на ел. захранването в областта

0
ДЯЛ

Обстановката в региона след снеговалежа обсъди на заседание при областния управител на Шумен проф. Стефан Желев оперативната група на Областния щаб за защита при бедствия.
Важно е как да намалим последствията за хората в малките населени места, заяви губернаторът.
„Имаме информация, че валежите спират в целия регион. Вятърът утихва. Нещата се нормализират“, докладва Соня Койчева от Хидрометеорологична обсерватория Шумен. Най-висока снежна покривка има в село Хърсово – 34 см. Утре температурите ще се понижат до минус 4 градуса. А в събота и неделя се очакват още по-ниски температури. Минималните температури ще достигат до минус 10 градуса. Възможни са заледявания.
„Окръжно пътно управление Шумен работи с всички роторни машини. За всички моторни средства вследствие на снегонавявания бяха затворени автомагистралите Шумен – Разград и Шумен – Силистра“, съобщи началникът Димитър Ковачев. Видимостта при постоянния снеговалеж е била нулева. Не е допуснато да има бедстващи в затворените участъци. В момента се оширяват пътните платна. Поетапно се отваря автомагистралата за София. 5 машини са аварирали в района на село Хитрино. В този участък нямало никаква видимост. Третокласната пътна мрежа е затворена временно. С роторни снегорини се пробива отсечката към селата Златна нива и Войвода.
Големият проблем е вятърът, който навявал снега от полето категоричен бе Ковачев. 4- 5 тира са били изведени в посока Венец откъм Хитрино.
„Няма населени места без електрозахранване, с изключение на 2-3 населени места“, отчете представителят на енергоразпределителното дружество за региона ЕнергоПро.
Големи преспи са попречели екипите да достигнат до село Капитан Петко. В момента работят 30 екипа на дружеството. Проблем, отново е вятърът.
Аварията по водопровода са отстранява, работи се активно, пестелив към обяснения бе главниятенергетик на ВиК Шумен инж. Борислав Тотев.
Отстранени са аварии заедно с екипи на Енерго Про. Има населени места с нарушено водоподаване, но до края на работния ден проблемът ще бъде отстранен.
Без захранване са села в община Хитрино и гр. Плиска.
Снощи в Центъра за спешна медицинска помощ в Шумен е получен сигнал за 85-годишен мъж от село Студеница със затруднено дишане. Екипът тръгва веднага, но линейката закъсва поради големи преспи в района на село Тервел. Лекарят не е успял да се свърже с кмета на село Хитрино, разказва главната сестра Диана Моканова.
От Гражданска помощ обещали помощ, но екипът престоял няколко часа в линейката. Въпросният пациент е транспортиран в Центъра. Закъсала линейка имало и в село Климент, но от Община Каолиново е оказано съдействие за изтегляне на автомобила. В село Венец има снегонавяване и нощната смяна не може да се прибере.
„Бихме искали да получаваме своевременна информация за проходимостта на пътищата, за да знаем да изпращаме ли хора на адрес. Ние сме тези, които спасяваме човешкия живот, но грижата за нашите хора не трябва да е на последно място“, заяви медицинският специалист.
МБАЛ Шумен има проблем с пациенти на хемодиализа. Те чакат да бъдат транспортирани, съобщи д-р Пепа Калоянова, директор на РЗИ Шумен.
Положението през последните 24 часа беше тежко, тежко бе и за полицията, сподели директорът на ОД на МВР ст. комисар Ялчън Расим. Изградени са общо 7 контролно-пропускателни пункта с цел осигуряване на безопасността на водачите, които се движат по различни пътни направления. Няма регистрирани тежки произшествия на територията на ОД на МВР.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПълненето на довеждащия водопровод ще започне след полунощ
Следваща статияОблачно и ветровито

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here