дом Общество Продават четири общински жилища на наемателите им

Продават четири общински жилища на наемателите им

0
ДЯЛ

Четири общински жилища ще бъдат продадени на наемателите им. Докладната записка е внесена за разглеждане на предстоящата на 27 юни сесия на Общински съвет-Шумен.
Апартаментите обаче не фигурират в Програмата за управление и разпореждане с имоти общинска собственост за 2019 година. В докладната записка на кмета на кмета Любомир Христов се предлага те да бъдат включени в документа.
Наемателите са кандидатствали за закупуване на жилищата и са живели в тях три години без прекъсване, каквото е едно от задължителните условия.
Цените на апартаментите са определени от лицензиран оценител. Прави впечатление, че пазарната цена е доста по-висока от данъчната оценка.
Апартаментът на улица „Марица“ № 24 струва 48 500 лева. Той е с обща застроена площ от 59.31 квадратни метра.
Жилището на улица „Северна“ № 14, което е и най-голямо, е с цена 41 000 лева и обща площ от 63.80 квадрата.
Стойността на апартамент от 49.82 квадратни метра на улица „Витоша“ № 7 е 36 000 лева.
Жилището на улица „Владайско въстание“ №2 струва 31 500 лева, но то е и най-малко по площ – 35.97 квадрата.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПромяна в движението по ул. „Съединение“ в Шумен
Следваща статияСъветници решиха: Няма да има вестник във Велики Преслав

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here