дом Общество Прогнозата: Безснежен и топъл декември

Прогнозата: Безснежен и топъл декември

0
ДЯЛ

С близки до обичайните за сезона температури ще започне декември, сочи дългосрочната прогноза на синоптиците. Тази година се очаква средната месечна температура в последния месец от годината да бъде около и над нормата, която в Северна България и високите полета е 0-1 градуса, в Горнотракийската низина – 2-3 градуса, по Черноморието и в най-южните райони – около 4 градуса, в планините — от минус 8 до минус 3 градуса. Най-ниските температури ще бъдат между минус 11 и минус 6 градуса, а най-високите – между 10 и 15 градуса.
В началото на декември няма да вали, а температурите ще се повишат. Застудяване и дъжд се очакват в периода 3-6 декември, като в Северна България и по високите полета в западната част на страната се очаква сняг, който обаче няма да образува покривка.
В края на първото десетдневие на месеца отново предстоят валежи от дъжд, които ще продължат и в началото на второто десетдневие. Температурите ще се понижат, но слабо, като на места е възможно да падне и сняг, но без да се образува трайна снежна покривка.
Около средата на декември ще бъде по-топло от обичайното, без валежи.
През последните 10 дни също няма да вали, но ще преобладава облачно време.
Ще се наблюдава постепенно понижение на температурите, които ще се приближат до обичайните за сезона.
Астрономическата зима започва на 22 декември в 6 часа и 19 минути.
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКристин Димитрова е новият носител на Националната награда за лирика „Иван Пейчев“
Следваща статияВалежите постепенно спират

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here