дом Общество Проверен е сигнал за замърсяване на язовир „Шумен“

Проверен е сигнал за замърсяване на язовир „Шумен“

0
ДЯЛ

Съвместна проверка по сигнал за замърсяване, оцветяване и силна миризма, на язовир „Шумен“ извършиха днес експертите от РИОСВ-Шумен, Басейнова дирекция „Черноморски район“ (БДЧР) и Регионалната лаборатория (РЛ) към Изпълнителна агенция по околна среда. Това съобщиха от екоинспекцията в Шумен.
При проверката на място беше установено изтичане на оцветени в бледосиньо води с неприятна миризма. По заявка на РИОСВ са взети водни проби от точката на заустване на дъждовен колектор към язовир „Шумен“. По заявка на БДЧР са взети две водни проби. Първата е от повърхностните води на дере след дъждовния колектор. Втората е на около 50 м след точката на заустване от водния обект. Пробовземането е извършено от РЛ – Шумен.
Проверена е дъждовната канализация на предприятие – евентуален замърсител, както и всички обекти в района – възможни замърсители.
Степента на замърсяване на водния обект ще бъде определена след получаване на резултатите от качествения анализ на отпадъчни и повърхностни води.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОтлагат пролетното преброяване на дивеча до второ нареждане
Следваща статияОтрицателни са пробите на всички изследвани за коронавирус в МБАЛ-Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here