дом Общество Проблем: Бедни останали без купони за хляб в Никола Козлево, кметът ще...

Проблем: Бедни останали без купони за хляб в Никола Козлево, кметът ще търси решение

0
ДЯЛ

Социално слаби и възрастни хора в селата не са получили полагащите им се безплатни талони за хляб, отпускани по Наредба на Общинския съвет. За това е съобщил на последната сесия на ОбС независимият съветник Нурхан Али. За проблема му се оплакали правоимащи, които фигурират в списъците, научи 24shumen.com от съветници.
Ощетените с право на помощ били от селата Каравелово, Ружица и Вълнари. Кметовете не тази села също били уведомени за кризата с талоните.
„Засега няма да коментирам. Общината раздава въпросните талони, не аз”, заяви за 24 shumen.com кметът на село Вълнари Ахмед Ахмед. Той посъветва по създадения проблем да вземем становище от общинският кмет Ешреф Реджеб, тъй като не е редно хора без финансови възможности да страдат.
Ето и мнението на кмета на Никола Козлево – Ешреф Реджеб: „Действително има объркване при разпределянето на купоните. Но за това отговарят местните кметове и комисиите, които са създадени. Оттам са се получили пропуските. Нещата не са движени според изискванията на Наредбата на Общинския съвет. Лично аз ще се заема да намеря решение за проблема“.
За тази година ОбС гласува 68 500 лева финансов ресурс в помощ на хора от уязвими групи – самотно живеещи възрастни хора, трайно безработни и такива с ниски доходи.
Гласуваната наредба им дава право да получават по 100 безплатни купона за хляб.
За трети пореден път ОбС не прие подписаното между Община Хитрино и Община Никола Козлево „Споразумение за предоставяне на патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“. В проекта Хитрино е кандидат, а Никола Козлево – партньор. Като първата община получава 128 605 лв., а втората 38 304 лв.
Срещу социално значимия проект са гласували 5 „за”, 5 „въздържали се” и двама „против”.
Припомняме, че и на предишната сесия това споразумение не беше одобрено, тъй като не събра необходимото мнозинство. Съветници бяха на мнение, че не е необходимо да се търси друга община за реализацията на един важен проект.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКръщават 15 деца в Голямата базилика в Плиска
Следваща статия8 пожара вдигнаха на крак огнеборците през празничните дни

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here