дом Криминале При съседите: 18 години затвор за 50-годишен, пребил майка си до смърт

При съседите: 18 години затвор за 50-годишен, пребил майка си до смърт

0
ДЯЛ
Pixabay.com

50-годишният Гюрсел Т. получи днес наказание от 18 години лишаване от свобода, които ще изтърпи при строг режим, съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна. Присъдата бе произнесена от състав на Добричкия окръжен съд, който го призна за виновен за убийството на родната му майка, извършено по особено мъчителен начин – престъпление по член 116, ал. 1, т. 3 и 6, връв връзка с член 115 от НК. За тежкото умишлено деяние, извършено на 5 декември 2017 г., Окръжната прокуратура в Добрич го предаде на съд с обвинителен акт.
Подсъдимият живеел с майка си в едно домакинство в добричкото село Орляк. Злоупотребявал с алкохол често и винаги в такива случаи упражнявал физическо насилие над майка си. Заради домашното насилие над 72-годишната жена Гюрсел бил предупреждаван от полицията с протокол.
Вечерта на убийството – на 4 срещу 5 декември 2017 г., подсъдимият отново злоупотребил с алкохол. Нанесъл побой на майка си, като я бил с ритници, юмруци, а след това и с цепеница и метален ръжен. По тялото на пребитата жена съдебномедицинската експертиза преброила не по-малко от 20 удара, нанесени със значителна сила и натиск и с наслагване. В ранните часове на 5 декември пребитата 72-годишна жена починала.
Назначената съдебномедицинска експертиза установила черепно-мозъчна травма, кръвоизлив под меките мозъчни обвивки, разкъсно-контузни рани на черепните обвивки и още много травми, довели до остра сърдечна и дихателна недостатъчност, станали причина за смъртта на жената.
Днес в съдебната зала подсъдимият призна вината си частично и се отказа от показанията на някои от свидетелите по делото.
Постановената ефективна присъда на Добричкия окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОткраднато в Търговище БМВ се озова в Каспичан с … белгийски номера
Следваща статияАптеките в Шумен са заредени с антивирусни и противогрипни препарати

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here