дом Общество При съседите: Д-р Абдулах Заргар ще получи българско поданство

При съседите: Д-р Абдулах Заргар ще получи българско поданство

0
ДЯЛ

Вицепрезидентът Илияна Йотова подписа указ за придобиване на българско гражданство от д-р Абдулах Заргар, съобщиха от прессекретариата на президенството.
Решението за предоставяне на гражданство на лицето е взето след запознаване на вицепрезидента с направеното на 29 януари 2021 г. предложение от министъра на правосъдието и доклад на Комисията по българско гражданство.
Вчера в Администрация на президента бяха получени и последните становища на ангажираните в производството институции, в това число и от службите за сигурност.
„МБАЛ-Исперих“ ЕООД се ръководи от д-р Абдулах Заргар, който е управител на лечебното заведение.
Случаят с д-р Абдулах Заргар нашумя в страната, след като стана известно, че с решение на Общинския съвет в Исперих е бил освободен от длъжността директор на местната болница с мотива, че няма българско гражданство, а според законова промяна чуждестранни граждани не могат да бъдат назначавани на такъв пост.
Д-р Заргар е завършил Медицинската академия в Москва с придобита специалност по „Ортопедия и травматология“. Притежава професонална квалификация за артроскопия, ендопротезиране на стави и диплом в направление „Здравен мениджмънт“.
Работил и се специализирал във Великобритания, Франция, Турция и Германия.
Избран е за управител на болницата през 2013 година с решение на Общински съвет Исперих.
Снимка: ekip7.bg
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияCOVID-19 взе още една жертва в Шуменско
Следваща статия910 новозаразени с COVID-19, излекуваните са 698

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here