дом Общество При съседите: Донор от Силистра спаси живота на трима души

При съседите: Донор от Силистра спаси живота на трима души

0
ДЯЛ

Трима души продължават да живеят, благодарение на донор на органи от Силистра, съобщиха от Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) в града.
На 18 септември е реализирана докрай първата донорска ситуация.
При доказана мозъчна смърт на 43-годишен мъж и след съгласие на семейството му са пристигнали екипи от ВМА – София и болница „Лозенец“, които са експлантирали бъбреци и черен дроб.
Снощи са извършени чернодробна трансплантация на 36-годишен мъж във ВМА – София и на бъбреци на двама мъже в болница „Лозенец“.
„Искам да изкажа съболезнования на близките на донора за загубата им и същевременно да им благодаря за това, че в този много труден за тях момент намериха сили да постъпят човеколюбиво и да дадат съгласие“, заяви пред медиите ръководителят на болницата в Силистра д-р Даниела Костадинова.
Снимката е илюстративна.
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПианистът Веско Стамболов гостува на шуменска сцена
Следваща статияБАБХ започва масови проверки в детските кухни

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here