дом Общество При съседите: „Домашен арест“ за мъж, разследван с баща си за убийството...

При съседите: „Домашен арест“ за мъж, разследван с баща си за убийството на свой съселянин

0
ДЯЛ
Pixabay.com

Състав на Апелативен съд – Варна днес отмени определение на Окръжен съд – Търговище и измени от „задържане под стража“ в „домашен арест“ мярката за неотклонение на Младен Ил., привлечен като обвиняем заедно с баща си затова, че през месец юли тази година, убили свой съсед от търговищкото село Давидово и го захвърлили в кладенец.
Пресслужбата на Варненския апелативен съд припомня, че Младен и баща му са в ареста от 20 август тази година. Първите следствени действия установили, че 54-годишен мъж е бил убит на 20 юли и хвърлен жив в петметров кладенец. Младен, баща му и убитият имали дългогодишни междусъседски конфликти, повечето от които били провокирани от убития. Тялото му е било намерено няколко дни след сигнал, подаден от близките му.
Днес съставът на Апелативния съд намери, че към настоящия момент не е разколебано обоснованото предположение за авторството на деянието, което се основава на събраните в хода на разследването доказателства. В същото време тази съдебна инстанция намира, че опасността обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление не е налична и затова не е нужно Младен да продължава да търпи най-тежката мярка за процесуална принуда.
Определението на Апелативен съд – Варна, с което се изменя от „задържане под стража“ в „домашен арест“ мярката за неотклонение на Младен Ил., привлечен като обвиняем заедно с баща си затова, че убили свой съсед от търговищкото село Давидово не подлежи на обжалване.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАко парламентарните избори са днес: ГЕРБ – 18%, БСП – 16 %, „Няма такава държава“ – 8%, ДПС – 7,3%
Следваща статияВиК-Шумен: Работим добре с „АресГаз“, въпросът за съдебен иск не е обсъждан

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here