дом Икономика Признание: Община Шумен с награда за най-много инвестиции през 2017 година

Признание: Община Шумен с награда за най-много инвестиции през 2017 година

0
ДЯЛ

Община Шумен получи почетна награда и кристален плакет за най-много инвестиции през 2017-та година на специална церемония „Инвеститор на годината“, която се проведе късно снощи в Концертната зала на Военния клуб в София. Отличието бе връчено на кмета Любомир Христов.


Събитието се организира от Българската агенция за инвестиции и представя резултатите от проведения за 12-та поредна година конкурс, който има за цел да отличи най-значимите инвестиционни проекти, реализирани у нас през предходната година. Водещи критерии при определяне на победителите са обемът на инвестициите и броят на разкритите работни места.
Любомир Христов благодари за наградата и за това, че усилията на местната власт са забелязани. „В резултат на общите усилия на местната и държавната власт и на активната съвместна работа с ръководството на Индустриалния парк в тази част на промишлената зона в Шумен вече са инвестирани над 80 млн. лева. Двама от инвеститорите получиха от министерството на икономиката удостоверения за инвеститор клас А. Общо тринайсет терена са предоставени за изграждане на нови производствени мощности. Очакванията ни са да бъдат разкрити над 1200 работни места“, каза по време на церемонията Христов.
Кметът добави още, че икономическото възраждане и индустриалното развитие на града прави Шумен един от най-добрите примери в страната за ползотворния диалог и сътрудничество между централната, местната власт и бизнеса.
На тържествената церемония присъстваха представители на държавната и общинската власт, дипломатическия корпус, бизнеса, работодателските организации, смесените търговско-индустриални камари и представители на местната власт.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияУра! Удължават ваканцията за учениците в общината
Следваща статияСилни снегонавявания правят пътищата трудно проходими

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here