дом Общество Приеха дневния ред на сесията след инфарктни двучасови дебати

Приеха дневния ред на сесията след инфарктни двучасови дебати

0
ДЯЛ

С 38 гласа „за“ и един „въздържал се“ общинските съветници приеха дневния ред на днешното си редовно заседание.
Преди това за пореден път духовете в залата разбуни включването на допълнителната точка, предложена от групата съветници „За Шумен“. С нея се иска свикване на извънредно заседание на Асоциацията по ВиК и членовете да поискат проверка на инвестициите направени от ВиК и промяна от 0.01% на 2% на санкциите към водното дружество.
По време на дебата, за пореден път съветникът Добромир Драев обясни, че цената на водата се предлага от управителя на ВиК, а КЕВР определя единствено най-високата допустима стойност. „Не е нужно да се търси законово решение. Предложението за намаляване на цената може да се направи от управителя на дружеството“, обясни още Добромир Драев. От залата се чуха подвиквания той да се кандидатира за управител на ВиК-Шумен, защото сегашният Красимир Марков подаде оставка и до приключване на мандата му остават броени дни.
Съветниците изпаднаха в спорове по процедурата за включване на допълнителната точка в дневния ред. Веселин Пенчев дори заплаши, че ще поиска оставката и на председателя на Общинския съвет проф. Борислав Беджев.
Кметът Любомир Христов изненада съветниците си с изказването, че вече са разговаряли с управителя на местното водно дружество, за да се предприемат конкретни действия за намаляване цената на водата в Шумен.
„Работим, но не афишираме всичко важно, което правим за града“, заяви Любомир Христов.
Гласът на разума дойде с изказването на Метин Джамбазов от ДПС, който поиска да се гласува предложението на съветниците от групата „За Шумен“ заедно с направените допълнения.
В крайна сметка точката бе включена в дневния ред. В нето не успя да влезе декларацията на съветника от АБВ Пламен Петков, против повишаване цената на водата. Наложи се тя да бъде прегласувана. При последния вот 20 бяха „за“, 7 се „въздържаха“, а 9 бяха „против“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРешено: Минималната работна заплата става 560 лева от 1 януари
Следваща статияЛюбомир Христов: Моята оставка няма да реши огромните проблеми, които ни завещахте във водния сектор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here