дом Култура Приемат творби за Националния студентски литературен конкурс на ШУ

Приемат творби за Националния студентски литературен конкурс на ШУ

0
ДЯЛ

До 12 май се приемат творби за участие в 42 издание на Националния студентски литературен конкурс на Шуменския университет, съобщиха от учебното заведение.
Конкурсът ще се проведе на 17, 18 и 19 май. В творческата надпревара могат да участват студенти само от български висши училища.
Конкурсът има три направления – „Поезия“, „Белетристика“ и „Критика“, „Публицистика и журналистика“.
Авторите могат да участват с текстове и в четирите направления.
По регламент в раздел поезия се приемат до 5 стихотворения или не повече от 5 страници.
В „Белетристика“ се приемат до 3 разказа с общ обем до 15 страници – 30 реда по 60 знака.
В направление „Критика“ може да се участва с един или повече текстове с общ обем до 15 стандартни страници. В раздела Публицистика и журналистика се приемат до 3 текста с общ обем до 2 стандартни страници.
Всички текстове се изпращат в електронен вариант, като се прикачват към регистрационната форма за участие в конкурса на адрес: litkonkurs.shu.bg.
Конкусът е явен. За участие се приемат и публикувани текстове.
Личното присъствие на авторите или на техен упълномощен представител е задължително. В конкурсните дни творците представят текстовете си пред жури и публика.
Тази година куратор на конкурса е доц. Юрий Проданов.
Жури на творческата надпревара са Пламен Дойнов, Петър Чухов и Антоний Димов.
Голямата награда на конкурса е издаване на книга. Сумата за изданието е в размер на 1 000 лева и е осигурена от Община Шумен.
Творците ще се борят и за наградата на публиката, която е в размер на 50 лева.
Предвидени са парични награди за класираните на първо и второ място в четирите конкурсни направления.
В исторически план това е първият студентски литературен конкурс в България. Лауреати на конкурса са били Миряна Башева, Пламен Дойнов, проф. Христо Трендафилов, литературният критик Иван Карадочев.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Лудогорец“ се изправя срещу ЦСКА-София в четвъртфинала за Купата на България
Следваща статияСпират водата в Избул заради ремонт

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here