дом Общество Прибиращите се от почивка в Гърция българи – опасни, а „утайките“ от...

Прибиращите се от почивка в Гърция българи – опасни, а „утайките“ от Запада – „Добре дошли“!?

0
ДЯЛ

Какво излиза от думите Ананиеви и Ангелкови? Прибиращите се от почивка в Гърция българи ще бъдат третирани като потенциални заразоносители. Следва команда: След гръцкия плаж, марш 14 дни под карантина!
А пиянстващите британци и по-лесно падащите „в партер“ пред алкохола германки са „Добре дошли в България“. Колкото повече са случаите на Vomitus (рефлекторно изпразване на съдържанието на стомаха, а понякога и на дванадесетопръстника през устата, често и през носа) на Слънчака, толкова по-добре за българския туризъм.
Повръщането не е симптом за коронавирус, би казал малко разбиращият от медицина министър на здравеопазването Кирил Ананиев.

Втори ден без жертви на коронавируса в Гърция. В южната ни съседка за последното денонощие са били потвърдени едва 10 нови случая на инфекцията. Това гърмят медиите и в Гърция, и в България.
Великобритания задмина всички страни в Европа по брой жертви от коронавирус, съобщават световните информационни агенции. Повече от 32 000 души са починалите от заразата (до тази сутрин потвърдените случаи на Острова са 224 332, жертвите – 32 141), с което Англия стана най-тежко засегнатата от заразата държава в Европа. По официални данни на Института „Джон Хопкинс“ статистиката на починалите за света е по-голяма само в САЩ.
Сиреч, на юг не е толкова страшно. Да му мислят в Слънчака какво ще им дойде от Запад, особено след като всички признават, че туристите от тази част на континента не са „първа хубост“ (не само като платежосособност).

Не е логично, а и не е българско, български министри да виждат заплаха в българите, които това лято ще изберат по-желаното море, по-съхранената природа, по-доброто обслужване.
За разлика от Николина Ангелкова, колегата й в Гърция още през март обсъждаше с представители на бранша как да се спаси туристическият сезон. Още тогава се заговори за здравни коридори към плажовете.
У нас реакцията гласеше: Аз ли съм виновна за коронавируса, каза в телевизионно студио министърът на туризма Николина Ангелкова.
Хич даже. И е само за COVID-19, но и нито за „бетонната джунгла“ Българско Черноморие, нито за цените за шезлонгите, нито за „каквото не сте изяли днес, утре ще го получите за закуска“, нито…

Вярно, и на нашето море има читави хотелиери и ресторантьори, но като цяло картината я замърсяват такива туристически босове, на които мисленето на Ананиев и Ангелкова много им допада. Някак си, ако може нещата да се наредят служебно.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНа финала: Завършва ремонтът на важен път в община Върбица
Следваща статияЛюбомир Христов: Статутът ще ни даде възможност да кандидатстваме за реставрация и консервация на паметника

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here