дом Здраве Пренасочват пациенти с COVID-19 от Шуменско към болници в съседни области

Пренасочват пациенти с COVID-19 от Шуменско към болници в съседни области

0
ДЯЛ
Колаж: 24shumen.com

Осем пациенти с COVID-19 от Шуменско са пренасочени за лечение към болниците в Търговище и Исперих. Това съобщи за 24shumen.com д-р Йорданка Маринова от МБАЛ-Шумен. „Нямаме проблем с базата. Проблемът е с недостига на персонал, защото в шуменската болница се лекуват много пациенти с други заболявания“, обясни д-р Маринова и добави, че при пика на втората вълна в края на миналата година в COVID секторите на областната болница броят на пациентите е достигал до 260 души.
Три COVID проби са изпратени за изследване от МБАЛ-Шумен в София миналата седмица. Получените резултати обаче са били, че заболяването е коронавирус. „Друг конкретен отговор не получихме. Доставките на кислород са редовни през два-три дни. Нямаме недостог. След разширението, което направихме през лятото в момента разполагаме с осем кислородни точки. С общи усилия се справяме със ситуацията“, заяви за 24shumen.com директорът на МБАЛ-Шумен д-р Димитър Костов.
190 са пациентите в COVID секторите на Многопрофилната болница в Шумен към 12.30 часа днес. От тях 168 са с потвърден положителен PCR тест. Останалите 22-ма чакат резултати.
В тежко състояние в ОАИЛ са седем души. От тях двама са интубирани.
Приетите със симптоми на коронавирус днес към 12.30 часа са деветима. Изписаните са трима.
Броят на приетите и изписани вчера е равен – 23-ма души. Двама мъже на 69 и 78 години са изгубили битката с болестта вчера.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСпират плановите операции в МБАЛ – Шумен за една седмица
Следваща статияПоредна полицейска операция по пътищата на Шуменска област

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here