дом Общество През юли: Екоинспектори глобиха две фирми с общо 16 000 лв.

През юли: Екоинспектори глобиха две фирми с общо 16 000 лв.

0
ДЯЛ

Експертите на РИОСВ в Шумен извършиха през юли 108 проверки на 103 обекта. От проверките 62 са планови, 46 са извънредни и 6 по сигнали. Събраните общо суми са 20 070 лв., по наложени имуществени санкции и глоби са 18 784 лв. и от текущи месечни санкции – 1 285 лв. На общините на чиято територия се намират обектите замърсители са разпределени и преведени 1 028 лв.
РИОСВ е издала наказателни постановления (НП) и е наложила имуществени санкции на обща стойност 21 000 лв. За неизпълнени задължителни предписания, дадени с констативен протокол с 6 000 лв. е санкционирана „Евро импекс“ ЕООД. Две наказателни постановления на обща стойност 10 000 лв., са издадени на „Аутолего“ ЕООД за това, че е приемало и съхранявало излезли от употреба моторни превозни средства без да притежава документ по чл. 35, ал. 1, т.1 от Закона за управление на отпадъците (ЗУО).
Санкциите са и за извършено административно нарушение – неизпълнение на задължително предписание, дадено с констативен протокол.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВ жегите: 15 случая на чревни инфекции в Шуменско
Следваща статияПремиерът Борисов пристига в Шумен, ще инспектира изпълнението на проекти