дом Общество Президентът Радев: Страхливият умира всеки ден. Смелият само веднъж. Не на страха!...

Президентът Радев: Страхливият умира всеки ден. Смелият само веднъж. Не на страха! Мутри – вън!

0
ДЯЛ

„Страхливият умира всеки ден. Смелият само веднъж. Не на страха! Мутри – вън!
Това е битка за достойнството ни, за децата ни, за бъдещето ни, за природата ни. Битката за справедлива, модерна и европейска България. В тази битка ще бъдем заедно всички, които милеем за България“.
Това заяви държавният глава Румен Радев, който излезе при събралото се множество в знак на протест пред Президентството заедно с вицепрезидента Илияна Йотова. Припомняме, че Специализираната прокуратура, Военната прокуратура и СДВР влязоха в сградата на Президентството тази сутрин в 09.00 часа.
Случващото се е безпрецедентно за демократичната история на България.
По време на акцията бяха задържани за 24 часа секретаря на президента Радев и съветника му по сигурност и отбрана Илия Милушев.
Президентът Радев помоли охраняващата протестиращите полиция да се отдръпне с думите „Няма от какво да ни пазите“.
Организатори на протеста са обществениците адвокат Николай Хаджигенов, PR експертът Арман Бабикян и скулпторът проф. Велислав Минеков.
Президентът заяви още:
„Скъпи българи, благодаря на всички вас, които днес сте тук. Виждам хора от всички политически хоризонти и това не е случайно. Виждам хора – млади и стари и това не е случайно. Българската мафия постигна невъзможното – обедини почтените хора срещу себе си. От нас зависи да изхвърлим мафията от изпълнителната власт. Да изхвърлим мафията от прокуратурата, която се използва за политически репресии. Българската мафия е безцеремонна, защото много дълго я търпяхме. Защото твърде дълго бяхме зрители на собствения си живот, защото твърде дълго търпяхме лъжите от екрана. Днес гневът се излива на площада.
Радев цитира съдия Джовани Фалконе: „Страхливият умира всеки ден. Смелият само веднъж“.
„Не на страха! Мутри – вън!“, с тези думи завърши речта си държавният глава.
Снимка: БГНЕС
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Барс“ АД ще добива строителни материали от „Ламбурлука“
Следваща статияПореден рекорд: Нови 330 случая на COVID-19 у нас за денонощие

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here