дом Култура Представиха номинираните пиеси в направление „Авторски прочит“ на театралния фестивал „Нова българска...

Представиха номинираните пиеси в направление „Авторски прочит“ на театралния фестивал „Нова българска драма“

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Шест нови пиеси бяха представен днес в направление „Авторски прочит“ на международния театрален фестивал „Нова българска драма“ в Шумен.
Тази година текстовете са подбрани от д-р Ина Божидарова. За наградата в категорията се борят „Теорема“ на Недялко Делчев, „Саркофагът“ от Сабина Стефанова, „Stable genius или Процесът срещу драматургията“ от Александър Мануилов, „Гарата“ от Таня Шахова и пиесата за деца „Принцът на призраците“ от Симон Шварц. 
Откъси от текстовете бяха представени от актьори в зала „1 300“ на Драматично-куклен театър „Васил Друмев“. На дебюта присъстваха авторите Таня Шахова, Недялко Делчев и Йордан Минчев. Водещ на събитието бе режисьорът Съби Събев.
Днес програмата на фестивала продължава с прожекцията на документалния филм „Проф. Сашо Стоянов – гражданин на света“ по сценарий и режисура на проф. д-р Александър Илиев. Лентата ще бъде показана от 14.00 часа в камерна зала на ДКТ „Васил Друмев“. От 19.00 часа в основна зала Държавен сатиричен театър „Алеко Константинов“ ще представи постановката „Трима мъже и една Маргарита“ от Лиза Шопова.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШумен изпраща днес своите абитуриенти
Следваща статияТретата вълна на COVID-19 в Шуменско стихва

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here