дом Спорт Предложение: Срещу инвестиция общинската тенис база да се ползва за 10 години

Предложение: Срещу инвестиция общинската тенис база да се ползва за 10 години

0
ДЯЛ

На „Тенис клуб Шуменец“ да бъде предоставен за безвъзмездно ползване за срок от 10 години, срещу инвестиция в размер на 45 хиляди лева, общинската тенис база до СУ „Йоан Екзарх Български“. Това предлагат в докладна общинските съветници адв. Артур Алтунян и Васил Тодоров. Приложено е инвестиционно намерение на Сдружение „Тенис клуб Шуменец“. Предложението ще бъде разгледано и обсъдено на предстоящата сесия на Общинския съвет.
Сдружението е юридическо лице, учредено в обществена полза за популяризиране и практикуване на спорта тенис на корт. Клубът е член на Българската федерация по тенис и е регистриран към Община Шумен, разясняват вносителите.
Дейността е организиране на тренировки за постигане на високи спортни успехи за деца и юноши, както и тренировки за любители-спортисти. Целта е популяризиране и масовизиране на спорта тенис на корт.
Въпросното предложение е направено във връзка с необходимостта на „Тенис клуб Шуменец“ от постоянна база за пълноценна подготовка на състезатели по тенис, която от своя страна ще допринесе за популяризиране на спорта и ще предостави възможност на даровити състезатели да бъдат подготвени за професионални състезания.
„Една от основните цели на Тенис клуб „ Шуменец“ е в клуба да играят, колкото се може повече деца. Да излязат от домовете си, да оставят телефоните и таблетите, да комуникират с други деца, да играят с други деца, като цяло да завързват много приятелства, да бягат, да играят игри, да получават тръпката от това да се състезават, да печелят и да се научат да губят, да могат да вземат решения, да бъдат по-възпитани, да бъдат по-добри хора и не на последно място – да бъдат здрави, защото спорта е здраве.
Едва ли има човек в града, който да каже, че има нормални или дори доближаващи се до нормалното условия за игра на тенис на тези тенис кортове. Кортовете се пускат в началото на годината меки и ненаправени достатъчно добре. Кортовете са мръсни през целия сезон, мрежите за игра са ниски и скъсани, осветлението осветява части от корта, настилката е неравна и по нея има и трева, оградната мрежа е скъсана на доста места и топките излизат. Съблекалните и тоалетните не са в добро състояние. Корта като цяло не се поддържа. В него не е инвестирано нищо в последните години. Той просто се руши и руши и с всяка една година е все по-зле и по-зле. И този корт е на центъра на града и хората минават от там и остават с лоша представа за тениса.
Тенис клуб „Шуменец иска да даде „нов живот“ на тези тенис кортове. Да бъдат чисти, поддържани и приятни, пълни с хора, радващи се да играят тази страхотна игра, да се провеждат състезания, които да радват хората в град Шумен“,пишат още общинските съветници.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияТомбул джамия е номинирана за годишните награди на Платформата WhATA
Следваща статияВетровито, но слънчево

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here