дом Общество Предложение: Закриват 29 районни прокуратури, включително и в Шумен

Предложение: Закриват 29 районни прокуратури, включително и в Шумен

1
ДЯЛ

Закриване на 29 районни прокуратури, като на тяхно място бъдат разкрити териториални отделения към 15 районни прокуратури със седалище в областните градове, сред които и Шумен, предлага Главният прокурор, съобщава сайтът на Висшия съдебен съвет (ВСС). Това трябва да стане на два етапа.
Предложението за оптимизиране на районните прокуратури ще бъде разгледано на заседанието на Прокурорската колегия на 29 май и ще бъде внесено за разглеждане на пленума на ВСС.
Мотивите на обвинител №1 са трайно много ниска или извънредно висока натовареност, спецификите за всеки апелативен район – население на районите на действие на всяка прокуратура, брой общини, разстояние до областния център, специфични особености на района и др., кадрова обезпеченост, неколкократно проведени процедури и/или прекратени процедури за избор на административни ръководители и на прокурори, поради липса на кандидати.
Според визията на Главния прокурор Районна прокуратура Шумен трябва да бъде с териториални отделения в градовете Велики Преслав и Нови пазар в рамките на съдебен окръг Шумен. А съдебният район да обхваща административно- териториалните граници на общините Шумен, Венец, Хитрино, Нови пазар, Каспичан, Каолиново, Никола Козлево, Велики Преслав, Върбица и Смядово.
С решение на Пленума на ВСС по протокол № 21/19.07.2018 г. вече бяха закрити 11 районни прокуратури и съответно разкрити 11 териториални отделения.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСтуденти от Националния университет за изкуства в Букурещ гостуват с изложба
Следваща статияПчелари, внимание! Предстои третиране на площи с хербицид срещу плевели

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here