дом Здраве Предлагат филиала на МБАЛ-Шумен в Нови пазар да стане COVID-болница

Предлагат филиала на МБАЛ-Шумен в Нови пазар да стане COVID-болница

0
ДЯЛ
Снимка: 60CITY.NET

„Необходима е дългосрочна стратегия за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция в Шуменска област и отделна COVID-болница. За тази цел след ремонт може да бъде използвана базата на филиала на МБАЛ Шумен в Нови пазар.“ Това каза управителят на КОЦ- Шумен д-р Свилен Арнаудов. Визията на д-р Арнаудов е, че по този начин ще се гарантира правото на лечение на пациентите с онкологични и други заболявания в КОЦ-Шумен и МБАЛ- Шумен, защото болните няма да се притесняват от заразяване с коронавирусна инфекция при прием в същата сграда.
„Сградата в Нови пазар е достатъчно голяма. Трябва да се потърсят финансови възможности за ремонт и преоборудване“, допълни д-р Арнаудов. Той каза още, че е споделял идеята си пред членовете на Областния кризисен щаб в Шумен.
Според д-р Свилен Арнаудов, разкриването на КОВИД- сектора към КОЦ- Шумен е временно облекчение и помощ за Областната болница. 20-те легла в сградата на отделението по Палиативни грижи вече са почти запълнени.
Решението за новото разкриване на КОВИД- сектора при КОЦ бе взето в понеделник заради увеличения брой пациенти с коронавирусна инфекция. Договорът с РЗОК е подписан днес. Ръководител на сектора е д-р Николай Бъчваров. По график там ще работят медиците от КОЦ- Шумен. Част от лекарите и медицинските сестри в Онкологичния център се включиха и в графика на колегите си от МБАЛ, които обгрижват пациентите с коронавирусна инфекция от Шуменска област.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПри съседите: Изнудвач плаши с черна магия и некролог
Следваща статия800 000 000 лева за ремонт на мрежата от напоителни системи в страната

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here