дом Общество Предлагат удължаване на срока за поемане на дългосрочен общински дълг от фонд...

Предлагат удължаване на срока за поемане на дългосрочен общински дълг от фонд ФЛАГ

0
ДЯЛ

Заседанието на Общинския съвет в Шумен ще се проведе на 30 април при спазване на всички мерки за безопасност. Това реши днес Консултативният съвет, свикан от председателя на Общинския съвет Красимир Минчев. В него участваха кметът Любомир Христов, зам.-кметът по икономическо развитие Росица Антонова и представители на политическите групи.
Единодушно беше решено в дневния ред на сесията да бъдат включени най-неотложните въпроси, които изискват спешни решения от общинските съветници и съответните действия от общинската администрация. Сред тях е предложението за удължаване на срока за поемане на дългосрочен общински дълг от „Фонд за органите на местното самоуправление в България – ФЛАГ“ ЕАД за мостово финансиране на изпълнението на проект „Подобряване на образователната инфраструктура в гр. Шумен“, финансиран от ОП „Региони в растеж“. Следващата докладна, които ще бъде разгледана и гласувана, е свързана с предложението на общинската администрация за предприемане на мерки за справяне с икономическите последици от обявеното извънредно положение във връзка с пандемията от COVID-19. На заседанието на Общинския съвет следващия четвъртък ще бъде избран и новият управител на Комплексния онкологичен център – Шумен ЕООД.
Очаква се Общинският съвет да одобри още 21 докладни записки за разпореждане с общински имоти и жилища, учредяване на право на строеж, отдаване под наем, изработване на подробни устройствени планове и др.
Комисиите, към които са насочени докладните записки, ще се заседават в началото на следващата седмица (понеделник и вторник). Сесията ще се проведе в зала „Професор Венета Вичева“ на общината.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗатвор и глоба до 50 000 лева грози смядовец, нарушил три пъти домашната карантина
Следваща статия76 000 лева струват на Община Велики Преслав безплатните детски градини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here