дом Общество Предават на съд мъжа, причинил смъртта на двама в тежка катастрофа край...

Предават на съд мъжа, причинил смъртта на двама в тежка катастрофа край Развигорово

0
ДЯЛ

44-годишният Йордан Г. от Плевен е бил предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Шумен за причиняване смъртта на двама души в тежко пътнотранспортно произшествие.
Пътният инцидент станал на 21 октомври 2016 г. около 12.00 часа, близо до шуменското село Развигорово. Подсъдимият управлявал автомобил „Опел“ Корса. На предната седалка се возела приятелката му. В лентата за насрещно движение пътувал автомобил „Рено“ Туинго“, управляван от свидетел по делото. До него се возел баща му.
Когато двата автомобила според автотехническата експертиза, се намирали на разстояние около 83 метра един от друг, Йордан Г. навлязъл в лентата за насрещно движение. От челния удар двете коли се завъртели на пътя.
В резултат на пътното произшествие и причинената несъвместима с живота травма – разкъсване на аорта, 43-годишната приятелка на Йордан починала.
Смъртта на 78-годишния пътник в другия автомобил била в резултат на травма на гръбначния стълб, довел до развитието на остра дихателна и сърдечно-съдова недостатъчност.
Нито един от двамата водачи на автомобили не бил употребил алкохол. Подсъдимият Йордан Г. е бил осъждан и реабилитиран за шофиране след употреба на алкохол. От 1998 г., когато е придобил правоспособност да управлява МПС, той бил санкциониран многократно за нарушения на Закона за движение по пътищата.
Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане в Шуменския окръжен съд. Ако бъде признат за виновен, той може да бъде наказан с лишаване от свобода от 3 до 15 години.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Бях измамена“! Предпазете близките си, покажете им това видео
Следваща статияСъветник от БСП се закани да съди Общината заради непочистените улици

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here