дом Общество Превръщат Зеленото училище в Младежки център

Превръщат Зеленото училище в Младежки център

0
ДЯЛ

Младежки център ще бъде създаден на мястото на Зеленото училище на Шуменското плато. Това обяви днес на последния за годината брифинг кметът на община Шумен Любомир Христов.
Проектът ще бъде на стойност между 1 500 000 и 2 000 000 лева, а финансирането се очаква от Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“ на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.
Срокът за кандидатстване е 30 декември. По тази причина местната администрация ще внесе извънредна докладна за предстоящата на 19 декември сесия на Общинския съвет.
„В Младежкия център ще се провеждат обучения и събития, както и инициативи насочени към деца в неравностойно положение“, уточни зам.-кметът Росица Антонова.
„През 2020 година продължаваме да изпълняваме предизборната си програма. Продължаваме с облагородяването на кварталите и междублоковите пространства. Кандидатстваме по проект за обновяване на уличното осветление и подмяна на кабелите, които на места са от преди близо 40 години. Предстои да се закрие река Енчова от зала „Арена Шумен“ до зала „Младост“, обясни кметът Любомир Христов. Той обяви още, че немските инвеститори, които ще строят завод за пелети от битови отпадъци, вече са закупили терен в квартал „Дивдядово“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗа 11 месеца на пътя: 21 520 бързащи, рекордьорите с „газ до дупка“ – 8
Следваща статияНад 1 500 лева за приюта за кучета събра детският благотворителен базар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here