дом Общество Превантивни мерки срещу коронавируса и във Велики Преслав

Превантивни мерки срещу коронавируса и във Велики Преслав

0
ДЯЛ

Превантивни мерки срещу разпространение на коронавируса са въведени и в община Велики Преслав. Те са набелязани в заповед на кмета инж. Янко Йорданов след заседание на Областния кризисен щаб в Шумен и Общинския кризисен щаб в града, съобщиха от местната администрация.
Забраняват се всички обществени и културни мероприятия на открито и закрито, в т.ч. кинопрожекции, театрални представления, събирания в пенсионерските клубове, Клуба на инвалидите и клуба на слепите.
Провеждането на спортни мероприятия да се извършва без публика. Да се извършва дезинфекция на превозните средства след всеки курс – седалки, парапети, дръжки.
Ежедневен щателен филтър на входа на детски ясли, детски градини, дневни центрове за деца и младежи с увреждания за проверка на здравословно състояние на децата и персонала. Помещенията да се дезинфекцират не по-малко от 4 пъти дневно.
Да се преустановят посещенията и свижданията в специализирани институции, социалните услуги от резидентен тип.
Всички обществени сгради, в т.ч. банки, центрове за обслужване на клиенти в заведения за обществено хранене да почистват и дезинфикцират помещенията си не по-малко от 4 пъти дневно.
Настоящата заповед е обявена ътпублично на информационните табла в кметствата, Център за информация на граждани в общинска администрация Велики Преслав и е с публикувана на интернет страницата на Общината.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаселени места и райони без електрозахранване
Следваща статияМъж отказа да напусне заведение, „опъна“ се и на полицаи

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here