дом Общество Преброиха зимуващите водолюбиви птици

Преброиха зимуващите водолюбиви птици

0
ДЯЛ
Снимка: pixabay

Експерти от РИОСВ – Шумен и на Българско дружество за защита на птиците се включиха в 42-то среднозимно преброяване на зимуващи водолюбиви птици, което се проведе на 11 и 12 януари. Това съобщиха от институцията. Бяха обходени язовирите Тича, Фисека, Съединение, Ястребино, Дибич и Шумен.
При наблюденията бе установено, че видовото разнообразие и числеността на водолюбивите птици са много по-големи в сравнение с предходната година. Видовото разнообразие е наблюдавано главно на яз. Тича. Малките численост и видово разнообразие, които се установиха при обхода на язовирите тази година, са в резултат на топлата зима у нас по време на преброяването.
Среднозимното преброяване на водолюбивите птици се провежда от 1967 г. в почти всички европейски държави, координира се от Wetlands International. Целите на преброяването са да се определи размерът на европейските популации на водолюбивите птици и да се оцени състоянието на влажните зони, където те зимуват.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРавносметката 2016-2017: По-малко катастрофи, броят на жертвите – същият (снимки и видео)
Следваща статияНовите тримесечни винетки не блазнят шофьорите

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here