дом Общество Православната църква почита св. апостол Филип

Православната църква почита св. апостол Филип

0
ДЯЛ

Свети апостол Филип е един от седемте дякони. Според преданието след слизането на Пресветия Дух, апостолите останали за кратко в Йерусалим. Към тях всеки ден се присъединявали много хора, които приели християнството.
Те живеели в любов и разбирателство. Хората продавали имуществото си и давали парите на апостолите, които пък ги разпределяли между всички. Но с увеличаването на броя на учениците се появили и несъгласия.
Апостолите нямали възможност да се занимават с потребностите на обществото, тъй като проповядвали Божието слово. Ето защо всички заедно избрали седем мъже, които трябвало да се грижат за домакинските проблеми и да раздават помощи.
Седмината избрани били Филип, Никанор, Пармен, Стефан, Прохор, Тимон и Николай. Те били наречени дякони от апостолите. Името Филип произлиза от старогръцки и означава „любител на коне“.
На 11-ти октомври имен ден празнува Филип, Филипиана, Филипа, Филко, Филчо, Филослав, Фичо, Филомир.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСбогуваме се с почетния гражданин на Шумен Борис Павлов
Следваща статияСъболезнования за загубата на почетния гражданин на Шумен Борис Павлов

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here