дом Общество Правителството отпусна близо 184 000 000 лева за здравеопазване

Правителството отпусна близо 184 000 000 лева за здравеопазване

0
ДЯЛ

Правителството отпусна близо 184 000 000 лева за готовността на болниците за оказване на медицинска помощ при обявената извънредна епидемична обстановка, за осигуряването на ваксини и допълнителни количества от медикамента ремдесивир, както и за изграждане на нова система за приемане на спешните повиквания с цел подобряване на услугата Единен европейски номер 112 на територията на България. Това стана по време на заседанието на Министерски съвет.
С одобрените днес средства по бюджета на Министерството на здравеопазването за тази година 45 000 000 лева са определени за лечебните заведения за болнична помощ като субсидия за поддържане на готовността им за оказване на медицинска помощ при обявената извънредна епидемична обстановка. А допълнителни 105 000 000 лева бяха отпуснати за купуването на ваксини в борбата срещу COVID-19.
С постановление на Министерския съвет бяха отпуснати също 19 440 000 лева за купуване на ремдесивир, прилаган в лечението на COVID-19.
,,Осигуряваме 14 300 000 лева за изграждането на нова система за приемане на спешните повиквания, с това ще подобрим услугата за Единния европейски номер 112 на територията на България“, посочи министър-председателят Бойко Борисов в хода на заседанието.
Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов информира, че след извършен предварителен анализ на текущото състояние на действащата в момента IT инфраструктура, обслужваща центровете за спешна медицинска помощ, е установена необходимост от подмяната ѝ със система от ново поколение. Подновената инфраструктура ще гарантира висока надежност, работоспособност, сигурност и добавяне на нови фукционалности.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЧасти от Шумен без вода
Следваща статияЕдва 143-ма са потърсили омбудсмана на Шумен за съдействие през 2020-та

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here