дом Икономика По-скъпата цена на водата в Шумен влезе за обществено обсъждане в КЕВР

По-скъпата цена на водата в Шумен влезе за обществено обсъждане в КЕВР

0
ДЯЛ

Обществено обсъждане на проект на решение за одобряване на бизнес плана на „ВиК-Шумен” ООД и за утвърждаване и одобряване цени на ВиК услуги на „ВиК-Шумен” ООД се проведе днес от Комисията за водно и енергийно регулиране.
На дискусията присъстваха областният управител на Шумен Стефан Желев, управителят на ВиК дружеството – Красимир Марков, общинският съветник Добромир Драев, както и синдикалисти от КНСБ и КТ ”Подкрепа”.
Областният управител Стефан Желев припомни, че бизнес планът на „ВиК-Шумен” ООД беше съгласуван с повече от 86% от съдружниците на асоциацията.
”Считам, че планът е отразен обективно в проекта, спазени са законовите и договорни изисквания за ниво на показатели на качеството на ВиК услугата и ниво на инвестиции, поради което предполагам, че КЕВР следва да одобри бизнес плана за развитие на дейността на „ ВиК – Шумен”, посочи Желев.
Общинският съветник Добромир Драев започна с уточнението, че присъства на обсъждането от свое име и от името на всички 5 000 души, които взеха участие в подписката срещу плана на ВиК.
„Аз лично смятам, че планът е незаконосъобразен, по простата причина, че от 2010 година „ВиК–Шумен” и язовир „Тича” нямат учредена санитарно-охранителна зона, т.е. в момента сме в хипотезата на незаконно обогатяване. ВиК операторът продава услугата „доставка на питейно – битова вода”, но няма санитарно – охранителна зона”, посочи още Драев. Той допълни, че обсъжданият план е и нецелесъобразен, защото в него няма заложено повишение на качеството на услугата.
Финалното решение на КЕВР ще бъде прието на закрито заседание, насрочено за 25 септември от 13.30 часа.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияУти Бъчваров ще оценява гозбите на кулинарния фестивал във Васил Друмев
Следваща статияБивш шеф в „Напоителни системи“ отива на съд по три обвинения

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here