дом Общество По-малко престъпления през 2019 година, отчете РУ – Велики Преслав

По-малко престъпления през 2019 година, отчете РУ – Велики Преслав

0
ДЯЛ

През 2019 година в РУ – Велики Преслав са регистрирани общо 393 заявителски материала с 20 по-малко от 2018 година. Регистрирани са 286 престъпления, 190 са разкрити. Най-много са в община Върбица – 99, от тях разкрити са 63. Престъпленията против собствеността на гражданите са 118, с 20 по-малко от регистрираните през 2018 година. Разкрити са 111 от тях, което е 65,25 %. РУ – Велики Преслав е на второ място по разкриваемост на престъпленията след РУ- Каолиново. Данните бяха обобщени пред ръководството на ОДМВР – Шумен, председателят на РС- Велики Преслав Дияна Петрова и прокурор Калоян Вълков.
През годината няма извършени умишлени убийства, регистрирани са седем телесни повреди. Общият брой огнестрелно оръжие, което се води на отчет и контрол на територията на РУ град Велики Преслав към 31.12.2019 година е 1342 броя, от които 1092 броя са ловни дългоцевни оръжия с гладкостенна и нарезна цев, 6 броя късоцевни огнестрелни оръжия за ловни цели, 197 броя са късоцевни огнестрелни оръжия, 17 броя късоцевни огнестрелни оръжия, придобити за спортни дейности, 4 гладкостенни оръжия с дължина на цевта до 51 см. за служебни цели, 25 оръжия придобити с цел колекциониране и 1 придобито за културни цели. Иззетите незаконно притежавани огнестрелни оръжия са 3, а боеприпасите 397 броя.
На територията на РУ – Велики Преслав през 2019 година са настъпили общо 95 пътнотранспортни произшествия. От тях с материални щети са 78, 17 са тежки, в които са загинали трима и са ранени 18 участници в движението. Най-голям е броят на птп в община Велики Преслав- 40. В община Смядово са настъпили 31 катастрофи, а в община Върбица 24. Според анализа 75% от тежките птп са настъпили извън населено място. Най-много са катастрофите от вида „сблъскване между мпс“ – 7, при които са загинали двама и са ранени 9 участници в движението. Движението с несъобразена скорост е най-честата причина за катастрофи на територията на РУ- Велики Преслав.
От направения отчет анализ се налага извода, че тенденцията за динамиката на регистрираните криминални престъпления през изминалата 2019г., съпоставена с 2018 г. е с леко завишен положителен ръст , наблюдава се намаление на регистрираните престъпления и същевременно увеличение на разкритите престъпления.
И през 2020 година ще продължи превантивната работа в обслужваните райони за противодействие на престъпленията срещу личността, и ограничаване на престъпните посегателства срещу собствеността на обслужваната от РУ- Велики Преслав територия.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаселени места без вода заради спряно електрозахранване
Следваща статияЧаст от село Велино е без ток, затворен е пътят от Пивовара за Стария град

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here