дом Здраве По-малко новозаразени с COVID-19 през уикенда, отчете РЗИ

По-малко новозаразени с COVID-19 през уикенда, отчете РЗИ

0
ДЯЛ
Колаж: 24shumen.com

Лек спад през уикенда в броя на хората с положителни за коронавирус тестове в Шуменска област показват данните на Регионалната здравна инспекция. Общият брой на новодиагностицираните положителни за COVID-19 жители на Шуменска област за петък, събота и неделя е 75. 60 са положителните в петък /11 декември/ на възраст от 18 до 94 години. 26 са случаите в Шумен, по 7 – в Нови пазар и в Смядово, по 3 във Велики Преслав и в с. Хърсово, по 2- в селата Долина и Средковец. По 1 нов случай с коронавирус в петък е доказан в селата: Панайот Волов, Янково, Ясенково, Васил Друмев, Върбяне, Златар, Ивански, Илия Блъсков, Лозево и Хитрино. С положителни тестове от събота/ 12 декември/ са само трима души- 30 годишен мъж и 55 годишна жена от Шумен и 60 годишен мъж от Нови пазар. За неделния ден /13 декември/ с положителни за COVID-19 тестове са 12 души, сред които бебе от Шумен. Общо 7 за вчера са случаите в Шумен, по 1- в селата Дренци, Илия Блъсков, Вълнари, Каспичан и Панайот Волов.
Лек спад за пациентите с коронавирус има и в МБАЛ Шумен, съобщи д-р Йорданка Маринова- ръководител направление „Медицинска дейност” в МБАЛ. 243 са хоспитализираните с клинична картина на COVID- 19 пациенти в шуменската болница към 10.00 часа днес- с 11 по-малко от миналия понеделник. От тях в тежко състояние в ОАИЛ са 7 души, сред които 6 интубирани. От хоспитализираните 179 са с положителни тестове, за останалите 64 резултатите от тестовете все още не са излезли. За трите дни с коронавирус са приети 48 души, сред които момченце на 9 месеца, а са изписани 40 пациенти с подобрение за домашно долекуване. Сред изписаните е и двумесечно бебе. Задържа се броят на починалите пациенти в петък, събота и неделя- 12, колкото бяха и през миналия уикенд. На 11 декември са починали 5 мъже – на 44, 71, 48, 64 и 70 години / за първите двама вече е събощено в петък преди обяд/. На 12 декември починалите също са 5- мъже на 59, 71 и 74 години и жени на 61 и 65 години. В неделя е починал мъж на 55, а тази сутрин- жена на 60 години.
20-те легла в COVID сектора на КОЦ Шумен са заети, показват данните, подадени в РЗИ тази сутрин.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПроф. Ангелов: Нощните заведения, училищата и детските градини трябва да останат затворени
Следваща статияПожари пламнаха в сграда в Смядово и жилище в Шумен, огън унищожи BMW

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here