дом Общество По значими социални проекти ще работи Община Каолиново

По значими социални проекти ще работи Община Каолиново

0
ДЯЛ

Топъл обяд за 400 жители от 17 населени места в община Каолиново ще бъде осигурен през 2019 г. проект, разработен от Общинската администрация.
103 ма потребители, хора с увреждания и лица над 65 години с невъзможност за самообслужване имат право на социалните услуги „Личен асистент“, „Социален асистент“, „Домашен помощник“. По програмата са назначени 9 души, като проектът е насочен към повишаване пригодността и осигуряване на заетост в една от от най-трудно реализиращите се групи на пазара на труда – хората с увреждания.
8 души са назначени по Националната програма „Помощ за пенсиониране“. Трима в „Старт в кариерата“.
За една година в Детска градина „Щастливо детство“ в село Тодор Икономово са назначени двама безработни на длъжността „Помощник-възпитател“.
Петима ще работят като организатори на обществено-полезен труд в кметства в Община Каолиново.
Назначен е и здравен медиатор.
По проект „Работа“ са ангажирани 82 лица.
Снимката е илюстративна.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияУченици и бизнесмени сядат заедно на Кръгла маса „Училище-бизнес, перспективи за сътрудничество“
Следваща статияДве каруци с незаконна дървесина са задържани в ДГС „Нови Пазар”

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here