дом Икономика По-високи цени на пшеницата очакват зърнопроизводители

По-високи цени на пшеницата очакват зърнопроизводители

0
ДЯЛ

За изключително търсене на пшеничено зърно „на зелено“, доста преди началото на кампанията, съобщиха зърнопроизводители от района на Велики Преслав. Цените, които те предлагали са по-високи в сравнение с миналата година – 280 лева за тон. 300 лева са прогнозните цени за тон хлебна пшеница.
Според ръководството на една от най-успешните кооперации „Напредък“, пролетните култури се развиват много добре от падналите валежи и предприетите мерки за растителна защита. И това обяснява по-високи добиви за тази година, целта на всеки един един стопанин.
Добро развитие се наблюдавало и при пролетните култури. Както и при царевицата и слънчогледа, които били стимулирани от дъждовете през пролетта.
Щетите от падналата градушки в района неотдавна били незначителни.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОблачна седмица с гръмотевични бури и високи температури
Следваща статияВажно за бъдещите студенти: Започна приемът на документи в Софийския университет