дом Общество Почитаме паметта на Свети апостол Матей, празнуват данъчните служители

Почитаме паметта на Свети апостол Матей, празнуват данъчните служители

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

На 16 ноември православната църква почита Свети апостол Матей. В превод името му означава „дар от Бога“.
Свети Матей е брат на един от великите 12 апостола – Яков. Той е роден в град Капернаум, Галилея, където е работил като събирач на данъци (митар) за властника на Галилея – Ирод Антипа.
Матей е бил човек, който събира данъците (митар), когато край Тивериадското езеро се срещнал с Иисус Христос. Спасителят го призовал да върви точно след Него. Така Матей обикнал християнството и самият той станал апостол.
Осем години след Възнесението по молба на йерусалимските християни Матей написал своето евангелие, в което разказва за живота и делото на Исус Христос.
Според преданието проповядва на евреите в Йерусалим, след това в Персия и Етиопия. Умира като мъченик.
Неговите страдания и смърт били ознаменувани с много чудеса.
В иконогрофията до Свети Матей изобразяват тайнствен символ на евангелиста, ангелоподобен човек, изразявайки с това кротостта на неговия дух и чистотата на учението.
Днес имен ден празнуват всички, които носят името на светеца. На 16 ноември празнуват и данъчните служители.
Снимка: bgicons.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОблаци и слънце ще се редуват днес
Следваща статияВръщат българи от чужбина с 1 200 лева месечно, в Шумен – допълнителни финансови стимули

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here